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In this holiday season I spent a lot of time home;what a better occasion to amuse me with one of my fav hobby:cooking!So,here you are one of my most appreciated recipe:Black Olives Focaccia
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Durante queste vacanze di Natale ho passato un sacco di tempo a casa;quale migliore occasione per dedicarmi ad uno dei miei passatempi preferiti:cucinare!Eccovi una delle mie ricette più apprezzate:Focaccia alle Olive Nere
Ingredients for 6 persons/ingredienti per 6 persone:
•500gr white flour/farina bianca
•250ml water/acqua
•1 brewer’s yeast/lievito di birra
•2 sugar teaspoons/cucchiaini di zucchero
•1 salt teaspoon/cucchiaino di sale
•2 olive oil spoons/cucchiai d’olio d’oliva
•200gr pitted black olives/olive nere denocciolate
To garnish/per decorare:
•salt(j.e.)/sale(q.b.)
•olive oil/olio d’oliva
•black olives/olive nere
Start mixing sifted flour with sugar,salt,olive oil and brewer’s yeast(melted in a glass of water).Add little by little water,until you have an elastic and soft loaf(until then,you can still add flour or water to reach it)
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Cominciate mescolando insieme la farina setacciata,lo zucchero,il sale,l’olio d’oliva ed il lievito di birra(sciolto in un bicchiere d’acqua a temperatura ambiente).Aggiungete poco alla volta l’acqua,finché il vostro composto non sarà morbido ed elastico e non avrete ottenuto una pagnotta(potete anche aggiungere altra acqua o farina fino a quando non avrete ottenuto il risultato voluto)
Put the loaf in a tureen, cover it up with a rag moist and let it rest in a warm place(like your microwave).Let it stand for around 40 minutes.Then lay it out upon a wax paper on a baking tray,cover it up and let it rest for other 20mins.Pre-heat the oven at 220°.
Sprinkle the focaccia with pieces of olives,salt and oil and put it in the oven for around 15-20 minutes
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Mettete la pagnotta appena fatta in una zuppiera, copritela con un panno umido e fatela riposare in un posto caldo(come il forno a microonde).Lascitela crescere per 40 minuti.Poi stendetela su un foglio di carta da forno, mettetela su una teglia da forno e copritela,facendola riposare per altri 20minuti.Pre-riscaldate il forno a 220°.
Cospargete la focaccia con pezzetti d’olive,sale e olio e mettetela in forno per circa 15-20 minuti.
My family and friends totally love this easy and tasty recipe!Let me know your thoughts!
Xx B
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La mia famiglia ed i miei amici adorano questa ricetta semplice ma molto gustosa!Fatemi sapere cosa ne pensate!
Baci B
That looks delicious! I might give it a try this weekend.
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This looks delicious! Can you also make this with green olives? Because I’m not a big fan of black olives haha!
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Thanks!of course you can!You can do it with potatoes too(maybe I’ll do another post for that)or cook it without olives and use the focaccia for sandwiches
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How absolutely scrumptious! I must remember this! Fabulous idea.
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Thank you!! 😀
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This looks great & easy to make – I will have to try it!
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Hi,
Absolutely wonderful recipe!!!I have to give it a try this week-end!
Take care,
Sonia.
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Thanks for your comments!Xx
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Gram gram!!!!!!! Buona!! Ne approfitto per invitarti a visitare la nuova veste del mio blog all’indirizzo http://www.momeme.it! Iscriviti alla newsletter per non perderti nulla! Ti aspetto come sempre!!! 🙂
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Thanks for “Liking” my post and, by so doing, introducing me to yours, which I love. Especially enjoy your use of dual languages…not to mention the great recipes!
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Thank you!! 😊
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